Freddy B 94-4407032, oppdrettet av Freddy Vandenheede, Zingem, Belgia. Avkom etter Freddy blir solgt for svimlede summer på auksjoner. Vinteren 2010 ble Pro-Freddy solgt for 120.000 Euro + 20 % moms under Jos Thone sin ausjon og under Pros Roosens opphørsauksjon ble "Blauwe Prins" solgt for 130.000 Euro + 20 % moms, her ble også en senunge etter Freddy solgt for 60.000 Euro + moms. Hva er det som gjør disse duene så attraktive? Her kan du lese historien om Freddy, hans avkom og hans søsken +++

Tekst: Poul Stærkær. Oversatt av: Marianne Walente. Foto: D. Velghe

Freddy – Verdens mest populære avlsdue akkurat nå?

Oppdrettet av Freddy Vandenheede, Zingem, Belgia

Tekst: Poul Stærkær. Oversatt av: Marianne Walente. Foto: D. Velghe

Vinterens auksjoner

I Belgia har det som vanlig vært avholdt flere store auksjoner i løpet av vinteren. Forrige vinter var det Erik Limbourg som solgte alle sine eldre duer, og i år gjorde Jos Thone det samme. I tillegg mistet Belgisk brevduesport en av sine største, Pros Roosen, i fjor. Etter hans død ble hele hans due bestand solgt på en auksjon som kunne følges live via internett over hele verden. Begge disse auksjonene oppnådde rekordbeløp og ble avsluttet i nærheten av 10 millioner kr. Jos Thone auksjonen ble avholdt i desember 2010 og de 2 dyreste duene ble solgt for 120.000 euro + 20 % hver. Det var henholdsvis den berømte Sedna 1, som ble kjøpt av John Hanson fra Australia og Pro – Freddy Belge-07-5080547, som så mange andre dyre auksjonsduer ble solgt til Dr.Guo, alias Mr. Great Wall fra Kina. Det spesielle med Pro – Freddy er at den er avlet i felleskap med Jos Thone og Pros Roosen, da moren er Sumora fra Jos Thone, datter av hans kjente avlshann Sumo, mens faren er Pros Roosens berømte avlshann Freddy, Belge-94-4407032. Også under Pros Roosens auksjon i Januar 2011 var det avkom etter nettopp Freddy, Belge-94-4407032, som stod i sentrum. En sønn av han, nemlig Belge-04-5065642 ”Blauwe Prins” ble solgt for hele 130.000 euro + 20 % moms, så den endelige prisen ble på hele 156.000 euro som tilsvarer 1.226.628 NOK!!! Mange andre avkom etter Freddy ble solgt for meget høye beløp, blant annet kostet en senunge 60.000 euro.

Hva er det så som gjør avkom etter Freddy så etterspurte? For å kunne besvare dette må vi nok gå tilbake til året 1994, det året Belge-94-4407032 Freddy ble født på slaget hos Freddy Vandenheede i Zingem.

 

Den gyldende forbindelse

Navnet Vandenheede har gjennom 30 år vært synonymt med toppresultater i brevduesporten. Rene Vandenheede, faren til Freddy og Jaques Vandenheede, la grunnlaget for Vandenheede slaget. Freddy Vandenheede overtok slaget etter farens død i 1994 og bygget videre på sin fars suksess.

Under en premiefest vinteren 1994/1995 møtte Freddy Vandenheede Etienne De Rauw og Frans Sablon og der knyttet de de første bånd i det som skulle bli et langvarig vennskap. De ble også enige om at de 2 slagene skulle bytte en unge som skulle være fra slagenes beste avlspar. Denne beslutningen skulle senere vise seg å være et rent lykke treff! 

Freddy Vandenheede kom til De Rauw-Sablon i Lebbeke og fikk en sønn, av det siden så berømte, ”Drømmeparet Albert og Paola.” Denne dua fikk navnet Frans oppkalt etter Frans Sablon. Tilbake fikk De Rauw-Sablon en sønn av Freddy Vandenheedes stampar ”Antigoon” og ”t’Krijt.” Hva var vel da mer naturlig enn å kalle denne dua for ”Freddy” etter Freddy Vandenheede? For slik ble det i hvertfall! 

På dette tidspunktet var det ingen av partene som var klar over at dette byttet skulle bli et av de mest omtalte innen brevduesporten. Det er faktisk sånn at man i Belgia siden har kalt vennskapet mellom De Rauw-Sablon og Freddy Vandenheede for ”Den Gyldene Forbindelse” av den grunn at begge parter siden fikk fantastiske resultater med avkom etter duene de byttet seg i mellom. Mer om dette senere. Først skal vi se litt på hvordan Vandenheede stammen er bygget opp, først av faren Rene Vandenheede og senere av sønnene Freddy og Jaques Vandenheede. Dette er en egen stamme av duer som er dannet over noen år med stamhannen De Zieken 64-886 som utgangspunkt. Denne ble kjøpt fra Mencke-Haelteman i Zandbergen og nedstammet fra superparet De Korten x Paula. De Zieken var far til en rekke toppduer som blant annet Van Looy 66-209, Den 100.000 og 76-309. En spesiell sønn, Jonge Zieken Belge-79-4654895, tok over arven fra sin far da den avlet følgende duer, som man i dag fortsatt finner i stamtavlen til mange av slagets beste duer:

- Het Krijt 88-810, som dannet et toppar sammen med Antigoon som sammen er foreldre til blant annet Freddy.

- De Kilimanjaro 87-203, som også ble en meget verdifull avlsdue.

- Aruba 88-777, far til Patroon (2. Prov. Essdue langdistanse) og bestefar til Millo (1. Nat. Essdue mellomdistansen KBDB.)

 

Freddy & Jaques Vandenheede

Freddy & Jaques Vandenheede 

Freddy Vandenheede

I 1996 tok Freddy Vandenheede et hvileår fra duene. Han skulle bygge nytt hus og dueslag og fikk ikke tid til å fly med duene ved siden av dette. I 1997 begynte han og fly duene fra det nye slaget. Etter det har konkurrentene i området år etter år kunnet konstantere at Freddy Vandenheede bare har blitt sterkere og sterkere. Det ble til og med så ille at han ble utelukket fra konkurransen i klubben, rett og slett fordi han var for god for de andre medlemmene. Hans duer var ganske enkelt mye bedre og sterkere enn noen kunne forestille seg. Det var simpelthen ingen andre som hadde duer på samme nivå som duene til Vandenheede.

Årsaken til at resultatene bare ble bedre og bedre kan kun forklares med at den gamle stamme med Antigoon, Het Krijt, Kilimanjaro etc. passet som hånd i hanske med De Rauw-Sablon duene. Og når jeg skriver duene, så er det fordi De Rauw-Sablon slaget stoppet på toppen av belgisk brevduesport vinteren 2003/2004 og solgte alle duene. Freddy Vandenheede hadde allerede hatt topp resultater med avkom av Frans etter drømmeparet Albert x Paola. På De Rauw-Sablons opphørsauksjon kjøpte han derfor enda en sønn etter dette paret, nemlig Limoges. Så nå hadde Freddy Vandenheede to direkte sønner etter drømmeparet og sette inn på sin egen stamme. Limoges var selv en god flyvedue med mange topplasseringer, men det er i avlen han virkelig har gjort seg bemerket som bestefar til mange toppduer, som Erik Limbourgs Lucky 85, som ble 1.nat. essdue langdistanse KBDB i 2006. Året før, i 2005, hadde Lucky 77 for Erik Limbourg den samme tittelen som 1.nat.essdue langdistanse KBDB og hans mor var en helsøster til Limoges. To år på rad med så fantastiske resultater av De Rauw-Sablon duene imponerte alle brevduefolk i Belgia.

De Rauw-Sablons opphørsauksjon 

Det var flere kjente brevduefolk som møtte opp på De Rauw-Sablons opphørsauksjon. To av de mest kjente var nok Gerard Koopman og Pros Roosen. Selv om de begge måtte ut med mye penger, så gjorde de nok sine beste innkjøp noensinne. 

Gerard Koopman kjøpte Dromer og Mr. Expensive. Dromer ble auksjonens dyreste due og ble senere sin vekt verdt i gull. Han er bestefar til Miss Maniwan, 1. nasjonal St. Vincent i 2007 mot 26.000 duer, og Cornelis 1. nasjonal Limoges mot 4.688 duer i 2010. Han er også bestefar til Blue Ace som var 2. nasjonale essdue langdistanse 2007, hos Eric Limbourg og til det berømte Bak 17 paret til Marcel Aelbrecht. Dessuten går det mange andre toppduer både hos Gerard Koopman og på andre slag, som er avkom etter Dromer. Mr. Expensive ble far til Doran, 1. nasjonal Orleans NPO mot 9.670 duer for Gerard Koopman. 

Det beste kjøpet på auksjonen gjorde nok Pros Roosen. Han kjøpte nemlig den 9 år gamle Freddy, Belge-94-4407032, som De Rauw-Sablon hadde byttet til seg fra Freddy Vandenheede, og som var far til både Dromer og Mr. Expensive, som Gerard Koopman kjøpte. Selv om Freddy på dette tidspunktet var 9 år gammel, har han avlet i ytterligere 7 år etter dette.

Marcel Sanger og Hans Eijerkamp.

En av de andre store oppdrettere som senere har gått til anskaffelse av unger etter Freddy, er Marcel Sangers, han kjøpte avkom av Freddy både i 2006 og 2008. Marcel Sangers sier: ”Jeg kjøpte De Rauw-Sablon duer av samme årsak som jeg kjøpte Koopman duer i 2002, for å få inn nytt blod. Jeg ble meget overbevist da jeg så disse duene hos min venn Gerard Koopman. Koopman hadde umiddelbar suksess med disse duene, også Marcel Aelbrecht og Erik Limbourg har hatt meget stor suksess med disse duene; og de har dominert Belgisk brevduesport på kapflyvninger fra 500 – 800 km siden 2002, og det er nettopp disse distansene jeg fokuserer på. Jeg ønsker meg kun det beste blod, derfor har jeg kjøpt avkom direkte fra Freddy og Bak 17 (rede 17 hos Marcel Aelbrecht).

Nicolas Gyselbrecht, som er grunnlegger av Pipa, berømmer også toppkvaliteten over disse duene og hans samling av De Rauw-Sablon duer er meget imponerende. Jeg håper at De Rauw-Sablon duene er den nye topp kvaliteten som kommer inn på mitt slag. Jeg har nå to direkte avkom etter Freddy (De Rauw-Sablon toppavler, som er far til den berømte Dromer). Disse kjøpte jeg hos Pros Roosen. Jeg har også kjøpt en datter av Bak 17 og et barnebarn av Marseille (begge direkte fra Marcel Aelbrecht), i tillegg har jeg bestilt ytterligere to unger fra Marcel Aelbrecht. Når jeg får muligheten til å kjøpe ytterligere fra disse gyldene linjene, så vil jeg slå til igjen.”

Også Hans Eijerkamp uttaler seg uttaler med begeistring over De Rauw-Sablon duene på sin hjemmeside: ”Siden starten på dette århundret har vi fulgt den stigende kurven til denne Belgiske stamme” sier Hans Eijerkamp og fortsetter: ”Først hos De Rauw-Sablon selv og etter slagets opphørsauksjon hos andre. Da Erik Limbourg og Marcel Aelbrecht begynte å vinne alt som er og vinne på de nasjonale flygningene fra 2005, så ble det virkelig sensasjonelt hvilken innflytelse denne stammen har hatt. Det var en selvfølge at vi anskaffet oss disse duene til vårt avlslag, og vi er sikre på at de kommer til å ha stor innflytelse dem neste årtiene. Etienne de Rauw og Frans Sablon er partnerne som bygget opp en sublim stamme duer, primært basert på de gamle Jef De Ridder linjene, kombinert med Rosseel stammen (Barcelona duer), sammen med en liten smule Tournier blod, pluss en super avlshann fra Vandenheede (Topavleren Freddy), som ga stammen ekstra klasse. Slaget De Rauw-Sablon var berømt for mange topplasseringer og en høy premieringsprosent, hvor de kun sendte ganske få duer. Dette var på slutten av 90-årene og i begynnelsen av det nye århundret. De vant titler som 1. Belgium loft avholdt av Belgische Duivensport (denne tittelen vant de 3 ganger!!!). Også vinner av Flanders Cup National (vunnet 2 ganger), 1. Nat. Champion Langdistanse KBDB 2001 og mye mer.

 

Blauwe Prins, sønn av Freddy

Bilde av De Blauwe Prins - solgt for 156.000 Euro

Eric Limbourg, Marcel Aelbrecht og Juels Mannaert.

Da De Rauw og Sablon ikke var særlig kommersielle av seg, ble ikke duene deres så kjente. Men nasjonale toppslag som Jules Mannaert og Marcel Aelbrecht har allerede flydd fantastisk med De Rauw-Sablon duene. Det var først noen år senere, fra 2005, at De Rauw-Sablon fikk sitt definitive gjennombrudd, på grunn av suksessen Erik Limbourg og Marcel Aelbrecht hadde med disse duene. Marcel Aelbrecht er naboen til Frans Sablon, og han fikk alt han ønsket seg fra De Rauw-Sablon. Etter flere topplasseringer i 2006 ble han kronet til 1. nasjonal Champion Belgia KBDB og hadde 1. nasjonale essdue KBDB 2005 og brevdueverdenen var rystet…

Erik Limbourg kjøpte en runde med unger tidlig i 2003, og med avkom av disse duene fikk han følgende fantastiske resultater:

1. Nasjonal essdue langdistanse KBDB 2005, med Lucky 77 – 100 % De Rauw-Sablon.

1. Nasjonal essdue langdistanse KBDB 2006, med Lucky 85 – 100 % De Rauw-Sablon.

2. Nasjonal essdue langdistanse KBDB 2007, med Blue Ace – 100 % De Rauw Sablon.

 

Eijerkamps intensjoner med De Rauw-Sablon duene

For Eijerkamp har fokuset stort sett vært på kappflygningene fra 500 – 650 km, men i framtiden ønsker de også å fokusere på flygingene opp til 800 km.

”Hvorfor ikke gå til Belgia, hvor man allerede flyr disse en dags flygninger og søke etter de beste duene der?” Spør Hans Eijerkamp, og General Manager, Henk Jüriens fortsetter: ”Jeg reiser over hele verden for å promotere våre duer og besøker mange ”One Loft Slag” og jeg har oftere og oftere sett en stamme skille seg ut fra mengden, nemlig De Rauw-Sablon stammen. Spesielt Andre Verbesselts navn ar vært en gjenganger på resultatlistene, og Andre Verbesselt kalles Marcel Aelbrecht filial slag. En dag jeg var i nærheten av Buggenhout, hvor Andre Verbesselt bor, bestemte jeg meg for å besøke Andre, heldigvis var han hjemme og han viste meg alle sine Marcel Aelbrecht duer. Jeg ble ekstremt imponert! Som direktør for Eijerkamp får man se mange duer, men styrken til Andre Verbesselt duene imponerte meg. Jeg ringte Fam. Eijerkamp og snart var vi 2 mann samlet hos Andre Verbesselt og vi var alle enige om duenes kvaliteter!” Evert-Jan Eijerkamp følger opp: ”Jeg var spesielt interessert da jeg tror at ’one loft races’ vil ha en stor rolle i fremtidens brevduesport. Jeg visste at Andre Verbesselt er en av Europas få brevduemenn som deltar i disse internasjonale flygningene, selv om han ikke deltar med mange duer. Eijerkamp slaget ønsker også og delta i disse ’one loft flygningene’.” Hans Eijerkamp tilføyer om De Rauw-Sablon duene: ”Duenes form, den utrolig bløte fjærdrakten, de vibrerende musklene og selvfølgelig de vidunderlige øynene; gir oss nesten en garanti for en super orienterings evne. Vi er også overbeviste om at de kan løfte våre maraton duer til et høyere nivå. Oftere og oftere ser vi at maratonduer kommer hjem midt på natten, eller meget tidlig om morgenen, derfor har vi bruk for duer som flyr langt den første dagen, de skal fly så langt som mulig, av den grunn vil vi også krysse De Rauw-Sablon duene inn på våre beste maraton kappflygere og avlsduer samt nasjonalvinnere og nasjonale essduer.” Basen av De Rauw-Sablon duene hos Eijerkamp, er fra Andre Verbesselt, som er filialslag for Marcel Aelbrecht, Spesielt fra hans nummer 1 avlshunn ”Miss Joice” (som er stamdue til mage toppduer på ’one loft slag’) ble det kjøpt avkom, men også fra flere avkom fra Bak 17 (rede 17 hos Marcel Aelbrecht). Dessuten har Eijerkamp, på en Pipa auksjon, kjøpt Robin, som er barnebarn av Marseille x Fijin Blauw hos Marcel Aelbrecht.

Superavleren Freddy

Etter at Eijerkamp hadde kjøpt ovenfornevnte duer fra Andre Verbesselt ble de så entusiastiske at de igjen var på utkikk etter noe ekstra. Kanskje bare ytterligere en eller to duer som kunne bli prikken over i-en i deres Rauw-Sablon samling. De ringte da til Pros Roosen som hadde vært en god venn av familien Eijerkamp siden 1970-tallet. En mann med et stort hjerte og som også har vært en av alle tiders største championer. Eijerkamp dro til Pros Roosen for å kjøpe noe etter ”Superavleren Freddy.” Eijerkamp hadde nemlig en klar formening om at Freddy linjen krysset best med avkom av ”Drømmeparet Albert x Paola,” som er rikelig representert i Andre Verbesselts duer, og at dette kunne bli magisk i framtiden. Det var et gledelig møte med Pros Roosen selv om helsen hans ikke var på topp, men hans entusiasme for duene var den samme som tidligere. Han viste de alle avkommene etter Freddy, og bortsett fra 2 hanner fikk Eijerkamp familien muligheten til å velge 1 de kunne kjøpe blant alle de andre. Den utvalgte, ble ”Bonte Freddy” Belge—08-5165434, en helsøster til den legendariske ”Blauwe Prins” og dermed direkte etter Freddy og Wittikje.

Pros Roosen viste også familien Eijerkamp en hann, Belge-08-5165434, direkte etter Freddy i par med Olivia. Evert Jan og Hans Eijerkamp og Hank Jüriens var vilt begeistret for denne hannen og Hans foreteller: ”Hjertet mitt slo et ekstra slag da jeg så duen, for en sånn due ser man kun en gang i livet. Denne due kunne vi godt tenke seg å kjøpe!!! Vi tilbød Pros Roosen 25.000 Euro for den, men jeg så hvordan følelsene tok overhånd han, for han hadde åpenbart et spesielt øye til denne hannen. Jeg ønsket ikke å sette våres vennskap i fare ved å by ytterligere på duen så derfor da jeg: ”Pros – du beholder duen, men hvis du på noe tidspunkt ønsker å selge den så må du love at vi er de første du kontakter. Det lovet han og han var en mann som holdt ord! Beskjeden om han tragiske død i 2010 kom som et sjokk. Det siste jeg tenkte på da han døde, var denne Freddy sønnen, jeg tenkte kun på tapet av en god venn. Noen få uker etter hans død, ble jeg oppringt av Pros Roosens svigersønn, Pros Roosen hadde skrevet et testamente som omtalte at Belge-08-5165434 skulle tilbys Eijerkamp før noen andre. Sånn kom han til vårt avlslag. For oss er han mer enn bare en superdue, han er også et levende minne om en god venn.”

På Pros Roosens opphørsauksjon den første helga i januar 2011, kjøpte Hans og Evert Jan Eijerkamp 5 direkte avkom etter den berømte ”Blauwe Prins” den beste kappflygeren som noensinne har kommet ut av Freddy. Blauwe Prins ble solgt for 156.000 euro til Kina. Med de 5 avkom som Eijerkamp kjøpte så skulle etterkommere av Freddy og Blauwe Prins også være sikret i Europa. De 5 avkommene som Eijerkamp kjøpte på auksjonen er etter Blauwe Prins i følgende parringer:

- Asduifke, som er avlet på et barnebarn av Freddy

- Datter av Marcel Aelbrecht stamhann Marseille

- Datter av De Rauw-Sablons berømte Limoges

- Barnebarn av De Rauw-Sablon suverene Dromer. 

Freddy

Bilde av B 94 - 4407032 Freddy

Søsken til Freddy – suverene resultater

Foreldrene til Freddy Belge- 94-4407032, er som tidligere nevnt etter Freddy Vandenheedes stampar Antigon x t’Krijt. Utifra hva som tidligere er skrevet er nok Freddy det beste avkommet etter stamparet. Men grunnen til at han har blitt så berømt er selvfølgelig at han også har søsken som har vært helt fantastiske på kapflygninger og spesielt i avlen. Her er noen av resultatene til Freddys søsken:

1. Prov. Bourges 9.503 duer med 4 minutters forsprang for Freddy Vandenheede.

1. Prov. La Souterraine 2.354 duer, med 10 minutters forsprang.

Freddys helbror Kanselier, Belg-94-4407104 er i stamtavlen til Triggerfinger, Belge-07-4093269, som var 1. Prov. Asduif Fond KBDB 2009.

Valpeur, Belge-08-4095174, 1.pr Bourges, 22.499 duer.

Pablo, Belge-98-4276485, 1.pr Bourges, 11.546 duer.

Gold Frapp, Belge-04-4277076, 1.pr Dourdan, 804 duer 

Belge-05-4045180, 1.pr Chateauroux, 3.114 duer.

Simonne, Belge-07-4093286, 1.pr Bourges av 27.506 duer.

En annen bror til Freddy er Griezel, Belge-96-4056934, og den er på stamtavlen til:

Elestica, Belge-97-4237625, 1. Interprovinciale Chateauroux 1998 og vant 8 x 1.pr.

Blue Diamond, Belge-07-897, 2.pr av 13.472 duer av 13.472 duer 

Belge-08-4091331, 1. Olympiade due Oostende 2007 for David Vermassen.

Fra helbroren Moda, Belge-95-4057901 nedstammer:

Joeksel, Belge-00-4352680, 1. Nasjonal Bourges 4.225 duer.

Darla, Belge-08-4095168, 1.pr Bourges av 1.631 duer.

Belge-09-4035301 – 1. Mount Richard 2.726 duer.

Belge-09-4035302 – 1. Vierzon 3.614 duer.

Enda en helbror er Jobo Belge-05-4045272, var hurtigst av 21.672 duer fra Noyon og 2. prov. Essdue KBDB.

Myachoa Belge-04-4277100, 1. Blois av 7.485 duer og dessuten 1/515 og 1/420.

Ytterligere avkom etter Antigon og t´Krijt, som jeg ikke kan navnet på, er dessuten følgende avkom:

New Freddy Belge-09-5053397, 1. Nat. Essdue KBDB lang mellomdistanse 210 (Nå på Pipa Elite Center).

Thalys Belge-96-4040306, 1.nat La Souterraine av 10.530 duer.

Betty Belge-01-4352590, 1.nat. Gueret eldre duer 2002.

Bolero, Belge-97-4337749, 1. La Souterraine, 3.304 duer.

Superstar Marathon, Belge-93-4305202, 1. Essdue National Marathon 1993.

Fortanina, Belge-4383206, 1. Dourdan 6.677 duer.

Belge-99-43272, 1. Nat. Narbonne 6.927 duer, for Marc De Cock, Temse.

Ja, jeg kunne fortsatt å ramse opp, men et sted må man jo stoppe.

Freddy Stamtavle

Stamtavlen på Freddy

 

 

Resultater for slaget Freddy Vandenheede, siden 2008 i kompani med broren Jacques.

I perioden 1998 – 2008 har slaget Vandenheede 18 ganger vært provins vinner på flygninger hvor det i gjennomsnitt har vært satt inn 4.435 duer, og i perioden fra 1999 – 2008 har slaget vært nasjonal eller sone vinner på nasjonalflygningene hele 13 ganger, med gjennomsnitt innsatte duer på 7.290 duer. 2010 sesongen hevet slagets resultater ytterligere, såpass at ekspertene er enige om at Freddy & Jaques Vandenheede sammen med Verrect-Ariën utgjør den absolutte ”topp 2” i belgisk brevduesport akkurat nå.

Her er et lite utdrag av resultatene fra 2010:

Vierzon Prov. 3.614 duer: 1-8-9-32-43-75-76-90-95 etc. 28 premier på 53 duer. 

Chateauroux 5.547 duer: 1-7-12-17-18-27-41-46-49-68-76-81-86-87 etc. 67 premier på 75 duer. 

Montrichard 2.726 duer: 1- 7- 8- 10-21- 36- 37- 37- 51- 72- 77- 79- 89- 92. 31 premier på 40 duer.

Argenton Prov. 5.453 duer: 2- 4- 5- 7- 18- 19- 25- 26- 64- 92- 145- 194 etc. 38 premier på 56 duer.

Avslutning 

På Pros Roosens opphørauksjon ble det solgt 19 Freddy avkom og i forbindelse med auksjonen hadde Pipa sørget for at det forelå DNA sertifikat på at alle 19 duene virkelig var etter Freddy. Flere av disse avkommene var laget så sent som i 2010, hvor Freddy åpenbart fortsatt har klart å befrukte i en alder av 16 år. Men Freddy ble ikke solgt på opphørsauksjonen, det skyldes at Pros Roosen i sitt testamente hadde anført at Freddy ikke måtte fjernes fra slaget. Han skulle ha mulighet til å nyte sitt otium på slaget til Pros Roosen, et ønske som familien selvfølgelig respekterte. Pros Roosen ønsket altså ikke at hans favoritt due skulle flytte flere ganger. Opprinnelig er han jo oppdrettet av Freddy Vandenheede, men ble byttet bort til De Rauw – Sablon, hvor han var med på å sette De Rauw – Sablon stammen på verdenskartet, blant annet som far til den berømte Dromer. På De Rauw – Sablons opphørsauksjon ble Freddy kjøpt av Pros Roosen, som da har sørget for at han får nyte sitt otium til sine dagers ende.