Her er historien om hvordan det hele startet.

Det begynte med at Jan Lindberg som 10-åring hadde noen duer på en gård i Tønsberg. Duene hadde han fått fra mange forskjellige personer.Han kappfløy de ikke men hadde stor glede av å stelle med de og ha de flyvende ute.

Da han som 15-åring dro til sjøs opphørte dueholdet av seg selv. Mens han var til sjøs, kom det endel duer på båtene han var på, disse foret og stelte han, og duene sirklet rundt båten og så på denne som sitt hjem.

Han begynte for alvor med duer i 1967 hos Karl Boxeren.

I 1969 kjøpte han og Karin eget hus i Nordalveien og faren til Jan bygde et eget slag til han. Jan gikk litt lenger opp i gata og fikk en hel runde egg av Torleif Hansen ”Folan” som han la under sine egene duer som ruget de fram og foret de opp. ”Folan” hadde på den tiden de beste duene i Oslo området. Stammen gikk helt tilbake til 1920-tallet, han gjemte nemlig duene i kjelleren under krigen og foret de med potetskrell. Duene var av gammelt hollandsk blod. Det var ut i fra de eggene fra ”Folan” det kom mye gode duer. De vant på langdistansen, og de avlet veldig godt videre. De satte sine spor i avlen, og allerede tidlig på 70-tallet begynte Jan og vinne championater i gruppe 1.

I 1975 så gjorde han en import fra England fra Alf Baker (Stassart blod), når disse duene ble krysset med folan duene ble det ”krem duer”, det var disse duene som vant langdistansen på 70, 80 og 90 tallet i gruppe 1.

På midten av 80-tallet ble det tatt inn HVR duer fra Arne Ask i Sverige, disse har også satt sine spor i stammen Mens Jan var på sjøen var det Karin som stelte og trente duene, og hun fløy også inn to championater helt alene, da Jan var på sjøen hele sesongen.

I 1982 bygde Jan et nytt lag som var mye større enn det gamle og med plass til mange flere duer. I 1984 begynte også Snorre og fatte interesse for duer, og året etter fløy han med ungene. De fløy som Jan, Karin og Snorre Lindberg og vant championatet i gruppe 1, og Snorre vant ungdue championatet.

I 1989 ble garasjen bygget med inkluderende loftslag til duene, det ble også importert 14 duer Busschaert duer fra Louella, i 1994 kjøpte de nabo eiendommen og i 1995 ble duene flyttet over til slaget i Skogvollveien. I 2001 kjøpte Jan 10 rene Houben duer fra Ingolf Laursen i Danmark og i 2005 kjøpte vi vår første rene Emiel Denys, siden har vi spedd på med ytterligere 3 på avlslaget samt 3 som vil fungere som avls/ flyveduer. Per i dag er det i hovedsak gamleblodet vårt som driver avlsalget, sammen med de stammene som er nevn over, i tillegg har vi tilført Janssen, Rauw-Sablon, Koopman og Emiel Denys.

I dag drives slaget i Skogvollveien av Snorre og Marianne, mens Jan driver garasjeslaget i Nordalveien. Vi er alle medlemmer av Oslo Brevdueklubb og gruppe 1. I Oslo Brevdueklubb er Marianne sekretær, mens Snorre er formann i gruppe 1.