Her er slipp rapporten fra Gruppe 1 2010.

Marianne var tidskriftkontakt for gruppe 1 og dermed ansvarlig for å skrive rapporten.

Publisert i Norsk Tidskrift for Brevduesport

Slipprapport gruppe 1 2010

Ny sesong og nye muligheter! Det er herlig at de aller fleste i gruppe 1 stiller med godt mot og prøver å se nye løsninger og muligheter i stedet for begrensninger. Ja, de siste års harde sesonger har vi også fått føle på kroppen og ikke minst den stadig økende rovfuglbestanden som gjør det den kan for at våre bevingede venner skal møte flest mulig hindringer på deres vei hjem. Gruppe 1 velger å fortsette på danskeruta og det samarbeidet vi startet med flere andre grupper. I år velger vi å kjøre noen flere innlands slipp før vi sender duene over sjøen for at alle skal få muligheten til å få noen kilometer i kroppen først.

Skjærhalden 100 km 22.mai

Hvilken start vi får på året, hva er vel mer forfriskende og inspirerende enn å få en juniorseier på årets første slipp. Slippet ble nemlig vunnet på 1331,09 mpm av Mathias og Mathilde Corneliussens due 09-589 ”Zucarelleo.” De flyr i kompaniskapet M&MCorneliussen og har tungt med duegener i årene. Pappa er Lars Corneliussen, som igjen er sønn av Tom Corneliussen. Det ligger i genene med andre ord.  ”Zucarello” er avlet av far og farfar til Mathias og Mathilde og blir flydd som enkehann. Faren til ”Zucarello” er en krysning mellom blodet til to av Corneliussens gamle langdistanse-ess: ”Varulven” og ”Armstrong,” innpå dette er det også krysset inn Van Wanroy blod fra Eijerkamp. Moren er en krysning mellom Klak(Jansen) fra Skofterød, Busschaert (Corbett) fra Lindberg, samt duer fra Willy Nilsen.  Han er oppkalt etter en av Norges beste ishockeyspiller for tiden: Mats ”Zuccharello” Aasen. ”Zuccharello” (duen, ikke hockeyspilleren) ble årets sprinter i NBF for juniorer.

Andre due var 07-574U, tilhørende Jan Lindberg, hun starter omtrent der hun avsluttet i fjor, med en 2.premie, i fjor avsluttet hun med å bli nr 2 til årets hunn i gruppe 1 og nr 2 til årets hunn i NBF.  Avstamming er Lindberg/ Houben/ Janssen. Faren var en god flyvedue hos Jan og redebror til vår avlshann ”Jethro.” Moren er ”Hamburghua” som var og er en veldig god flyvedue. Jan flyr for øvrig duene på det totale systemet, dvs. at både hanner og hunner er enket.

3.premie går til 02-15767U ”Hamburghua”, også tilhørende Jan Lindberg, hun er, som nevnt over, moren til 07-574U samt hennes redesøster 07-575 som ble nr 3 til årets esshunn i NBF 2008. ”Hamburghua” har egentlig gått over på avlslaget, men siden hun ikke har lagt egg siden vinteren 2009, valgte vi å flytte henne tilbake til flyveslaget. Hun er etter en hann fra Ingolf Laursen (Houben) i par med en hunn fra Ali Farshidjam.

Ellers markerer Kjell Ellefsen seg tungt på premielisten med 22 av 25 sendte innenfor 33 %. Det var et flott slipp som gikk greit for de aller fleste med god hjemkomst.

Lysekil  200 km 29.mai

Nok et hurtig slipp, på 1312,24 mpm kommer 09-565U inn til Jan Lindberg. Dette er sotblåskjæret hunn etter ”Storbyslasken,” stamme Lindberg/Busshaert og ”Handcuffs,” stamme Lindberg. Begge foreldrene har vært veldig gode flyveduer spesielt på de lengre slippene, og er også avlsduer hos Fam. Lindberg.

2.premien går til 09-15025U tilhørende Snorre og Marianne, dette er en hunn etter ”Aragorn” en utrolig flott due som selv har en sterk karriere å vise til med ikke mindre enn 3 x 1.premier. Han ser også ut til å ta over arven fra sin far ”Blåfanten” i avlen. Stamme: Lindberg/ Mark Edwards.

Mor er ”Beverdamhua” en vakker blå Janssen hunn fra Herman Beverdam. Hun er ikke mindre enn helsøster til ”Blauwe Bange,” National vinner NPO Bourges (657 km) i 2004 mot 6.170 duer, og som siden har blitt ny Janssen stamhann hos Herman Beverdam. Snorre og Marianne flyr som Jan Lindberg alle duene på det totale systemet.

3.premien går til 08-15008 også den tilhørende Snorre og Marianne og også hun er etter Aragorn og Beverdamhua og dermed helsøster til 15025 som tok andrepremien i dette slippet.

Ljungskile 200 km 5.juni

Nok et hurtig slipp, på 1328,50 mpm kommer 08-109A til Harald Thomas Ellefsen. Dette var den tredje gruppe seieren til 109! Som unge ble det 2 gruppe seiere. En spesiell due som bare vil gå ut når den selv vil. Foreldrene til 109 er fra Snorre og Marianne. Far er etter ”Blåfanten” i par med ”Delmonica Hanover” (P&P Phillipens) og moren er etter ”Willy” HVR i par med ”Søstra til Skalleper."

2.premien går til 07-63A også denne tilhørende Harald Thomas Ellefsen, dette er en miks av Flor Engels fra Meldgaard/Jeppesen og Andreas Andresen (Baller). En jevnt god flyver og nr. 1 på Landsutstillingen NBF 2009 for ettårige hanner.

3.premien går til 06-1079 tilhørende Snorre og Marianne, dette har vært en veldig god flyvehunn så langt, hun er datter av ”Fast Eddie,” som var ren Busschaert og igjen sønn av ”Eddie” som hadde 1.premie mot 3000 duer. Moren ”Janssenhua” er som navnet sier en ren Janssen fra Gebr. Pouw, disse er kjent for ha meget gode Janssenduer og ikke minst er alle Janssenduene deres avlet etter Janssen duer de selv kjøpte rett fra Janssen brødrene en gang i tiden. Faren hennes igjen er ”Nasser” som har 1.premie mot 32.000 duer fra Meer!

 

Hjørring 13.juni

Første Danmark slipp i år og det blir et bra slipp, premielista er ferdig stemplet på ca 12 minutter.

På 1077,23 mpm blir 07-953A stemplet hos Snorre og Marianne, dette er en lekker hann med gyllent blod i årene, han er sønn av ”Blåfanten” som var en super avlshann som med 1.premien til 953 har avlet 1.premievinnere med 13 forskjellige hunner!!! Moren ”99-hua ” er ren Jan Aarden fra Louis Masserella, det er en nydelig hunn som har avlet veldig bra, hun er resultat av en søsken parring og dermed dobbelt barnebarn av ”De Schlangen Barcelona” som har 1. Dutch Nasjonal fra Barcelona mot 6.812 duer og ble 4. internasjonal i samme slipp. Mor ”Daughter of Champion Barcelona” er som navnet sier datter av Champion Barcelona som også har 1. Dutch Nasjonal fra Barcelona mot 6612 duer.

Snaue 2 meter bak kommer 08-586U til Tom og Lars Corneliussen. En to år gammel svartskjoldet hunn som ble kappfløyet etter det naturlige system, ruget på 12 dager gamle egg. Stamme: Krysning mellom Philippens (Tramontane-linjen), Delbar (Ivan Hansen), Klak-Jansen (via Skofterød) og Busschaert (Corbett via Lindberg).

Hakk i hel kommer 07-643A til Snorre og Marianne, dette er en hann etter” Storbyslasken,” en Lindberg due som ble satt tidlig på avslaget grunnet hans evne til å rykke i flokken, han har selv 2 førstepremier. Moren er ”Denyshua,” en ren Emiel Denys , hun er datter av hans ”Schone Swartzen” som hadde 5. internasjonal fra Perpignan mot 18.447 duer, moren er helsøster til Denys berømte ”Kleine Tee” som hadde 7. Internasjonal Barcelona mot 24.908 duer.

Skjærhalden Vitesse Challenge 19.juni

(slipp utenom NBFs premier, kun 2 duer per medlem) Forslaget om denne type slipp kom fra Lars Corneliussen og ble godt mottatt av medlemmene i gruppe 1. Her stiller alle til start med like forutsetninger.

På 1021,58 mpm går første due 09-575U inn hos Marianne. Dette er en skimlet hunn etter ”Greyhound” fra Jarluf Lomeland. ”Greyhound” er dobbelt barnebarn av Lomelands  ”Elding” som har toppet hingstestatestikken på vestlandet i en årrekke, han er av Grondelaers avstamming, ellers inneholder han blod fra Erik Tollenaers og Meldgård. Moren til ’575 er ”Beverdamhua” som også er nevnt under Lysekil 24.05.

Sammen med ’575 kommer 09-525A også den til Marianne. ’525 er etter ”Innavlen” en hann etter ”Blåfanten” parret med datteren sin 02-15817, hennes mor var igjen ”944” Houben stamhunnen til Kjell Pretorius. Moren er redesøster til ”Greyhound.”

1021,07 går tredje due, 09-546A inn til Snorre. Det er en hann etter ”Online – Grand Prix” som er debutant på Lindbergs avlslag i år. Han var en fantastisk flyvedue med kun en smultring i raden på 16 starter! I tillegg har han to førstepremier og ble Grand Prix på landsutstillingen i 2010. Moren er en datter av ”Blåfanten” i par med ”Søstra til Skalleper,” ”Blåfanten” trenger ingen nærmere introduksjon, men sistnevnte er som navnet sier søsteren til ”Skalleper,” som var en kanon flyvedue med mange premier og gjorde det spesielt godt på de lange litt harde slippene, han hadde blant annet 1.premie Korgen 700 km, 1.premie Mortenslund 500 km og 3.pr Byske 800 km.

Lysekil 19.juni

Her gikk det betraktelig tyngre enn på Skjærhalden slippet. Først på 807,73 mpm kom det due til Snorre og Marianne og denne gangen ble det hatrick. Første due var 06-1079U, Busschaert/ Janssen, nærmere beskrevet under Ljungskile 05.06. Hun viser med dette at hun trives fra Lysekil da hun også vant herfra i fjor.

 Andre dua er 09-15025U er en hunn etter ”Aragorn” og ”Beverdamhua,” Lindberg/ Janssen. ’15025” fikk for øvrig også 2 premie fra Lysekil 29.05.

Tredjedua er 09-572A som er etter ”Jack Bauer” som er redebror til ”Handcuffs.” Faren var halvbror til ”Blåfanten”og moren datter av ”Willy,” Huskyens Van Riel og ”99-hua,” Jan Aarden.  Jack Bauer var en meget sterk, god og pålitelig flyvedue noe han viste til fulle da han vant det harde Trofors slippet i 2006. Moren til ”572” er ”Kiekebelthua” en nydelig blå hunn avlet av tidligere Danmark mester Ulirk Lejre Larsen. Hun er linjeavlet på Koop Kiekebelts stampar ” De 378” og ”Bonte Leusink.” Koop Kiekebelt flyr meget godt i Nederland og gjør det spesielt godt på de lange distansene.

Vamdrup 19.juni

Om Lysekil var hardere enn Skjærhalden denne dagen så er det i hvertfall ikke tvil om at Vamdrup ble et veldig tøft slipp. Av 27 sendte duer returnerer bare fire duer på dagen. Den sterkeste av de fire, 07-66A, kommer inn hos Harald T Ellefsen på 700,98 mpm. Han har på farssiden to brødre som er nasjonalvinnere fra Bordeaux i Nederland. På morssiden (Fr) har faren 2. premie mot 5.700 åringer fra Tulle og moren er nasjonalvinner fra Limoges (11.485duer). ”66” har fløyet meget bra på harde slipp. Nr. 2 fra Padborg i 2009 og i tillegg nr. 3 fra Bremen i år.

Andre due, 06-1075A ”Grevlingen,” blir stemplet hos Snorre og Marianne på 672,40 mpm. Dette er en hann etter ”Legolas” som var årets hann i gruppe 1 og som igjen var sønn av ”Stormin Norman,” Busschaert, mor var  ”Bellevue Young Rubi,” en Janssen/ Staf van Reet fra Brian Kaid, Wales. Dette paret avlet flere vakre og gode flyveduer sammen.

Tredje due, 08-576U, er en hunn etter ”Aragorn” (er beskrevet tidligere), denne gangen i par med ”Delmonica Hanover” fra P & P Philipens. Datter av ”Le Mount Ventoux 1,” vinner av Criterium Nasjonal Mount Ventoux, 732 km og igjen sønn av ”Tramontane.” Moren ”Canicule” hadde 12 prix simples og 1/507 duer interprovinsial. Hun er også helsøster til ”Petite Blue” som er 5 x 1. essdue.

Fjerde due til Harald Thomas Ellefsen, 08- 95U. Hun er en blanding av Deweert fra Poul Stærkær og Leekens fra Belgia. Dette er en lovende hunn  som var på premielisten i samtlige ungeslipp med 3. plass som best,  ble skadet i ving som åring og holdt.

Femte due 08-572U til Snorre og Marianne dette er en nydelig hunn som vant klassen sin under landsutstillingen 2010. Hun er etter ”Lewis” en god flyvedue med 3.pr Hamburg som beste notering, moren er ”Bremenhua,” som er nærmere beskrevet under Bremenslippet. Stamme: Lindberg.

Hjørring 26.juni

Kjell Ellefsen hadde en fenomenal inngang i dette slippet. På 1122,28 mpm styrtet 08-129A inn i slaget, som om han hadde selveste ”styggen” i hælene. Dessverre ble han borte i et senere slipp fra Kolding så mye tyder på at han hadde blitt skremt. Hannen hadde Steven von Bremen og Venus Super Crack fra Kai Jørgensen, samt Vermote/ Deweerdt fra Jan Johansen og Kjells gamle van Riel/ Delbar blod i årene. Nevner også at dette var en helbror til Kjells due, 10-73, som deltok i VM i Polen i år. Denne utmerket seg med en 7.plass og en 12. plass i treningsslippene. Som de fleste husker ble finaleslippet en fiasko der ingen norske duer kom tilbake.

 I underkant av en meter bak går 09-1095A inn hos Snorre og Marianne, tretideler etter på tredjepremie følger redebroren 09-1096A.  Deres far er ringreven ”Online – Grand Prix,” som var en fantastisk flyvedue med 2 x 1.premie og 15. premier totalt på 16 slipp, de aller fleste var han med i tetflokken. I tillegg ble han Grand Prix på landsutstillingen 2010. Moren deres er ”Jernhua” som også var en veldig god og sterk flyvedue med bland annet 1.premie fra Ørnskjøldsvik (500km) og premier fra Umeå (700 km) og Byske (800 km). Hun har også avlet meget bra og er blant annet mor til ”Bremenhua” som blir beskrevet senere og ”Grand Prix,” som har 2 x 1.premie Aalborg samt Grand Prix på landsutstillingen 2008.

Kolding 10.juni

På 1211,44 mpm kommer 09-15024A inn hos Snorre og Marianne, dette er en ren Emiel Denys, far er ”Den Elfpender” som er halvbror til ”Edelman,” 2.internasjonal San Sebastian. Mor er ”Queen L” som er av Denys gamle gode blodslinjer og som har en onkel som har 1. internasjonal fra San Sebastian. ”Queen L” er også mor til årets ungdue i gruppe 1 i 2009.

Andre due, 06-538U, kommer til Tom og Lars Corneliussen på 1103,77 Dette er en fire år gammel hunn som fløy som enkehunn. Tidligere på sesongen ble hun flydd naturlig. Hun presterer med andre ord både som naturlig og som enkehunn. Hun har også tidligere plassert seg på Skanderborg og Hamburg, og har i 2010 til sammen 1100 premiekilometer. ”538” har etter flere år med prestasjoner gjort seg fortjent til et navn: ”Miss Pirelly.” Stamme: Far: Pirotte (Skofterød), Mor: Willy Nilsen

Ca tre minutter senere kommer 07-1095U, også denne til Tom og Lars Cornelussen. Dette er en sotblå hunn flydd etter samme prinsipp som ”Miss Pirelly”. Naturlig system frem til midten av juni, enkestand etter dette. Hun ble flydd forsiktig som ungdue og åring ettersom hun var en tredjekullsunge. 800 premiekilometer i 2010. Stamme: Far: Philippens (Tramontane), Mor: Delbar (Ivan Hansen)

Hjørring 10.juli

06-1079U setter punktum for en strålende sesong med å rykke i fra resten av feltet, i ensom majestet kommer hun hjem til Snorre og Marianne på 1066,81 mpm. Fra før denne sesongen har hun blant annet 1. premie Lysekil 19.06 og 3.premie Ljungskile 05.06 i tillegg har hun en 4. premie og 2 x 19.premie i år, dette holder til å bli årets esshunn i NBF og gruppe 1, i tillegg blir hun også årets sprinter i NBF.

Neste due, 09-65U, kommer til Harald T Ellefsen først på 797,43mpm. ”65” er en veldig fortrolig due og er av det gamle blodet til Ellefsen som består av Jørgensen/Deweert og Flor Engels. Hun er søster til gruppevinner fra Skanderborg 2008 og 2 premie Hjørring samt på premielistene i øvrige slipp.

Tredje due, 07-81U, går inn hos Kjell Ellefsen. Dette er en blå hunn som har fløyet meget bra siden hun var unge, hun var blant annet nr. 8 til årets ess hunn i NBF i 2009. På stamtavlen finnes A99-7894 fra Steinar Thowsen som har vært nr. 1, 2 og 3 til årets esshann i NBF og Hol-00-2064337 en hann med Janssen (Schrovers) avstamning

Bremen 10.juli

Dette ble et veldig hardt slipp, ingen duer kom på dagen.

Først kl 10:01:23 neste dag ankommer 05-17518U ”Bremenhua” hos Snorre og Marianne på 564,19mpm. Hun har vært en veldig god flyvedue med blant annet 1. & 3. premie fra Hjørring, 3.premie fra Hamburg og 8.premie fra Skanderborg som beste noteringer. Faren var helbror til 1.premie Kungsbacka i regnvær, han var sønn av ”Willy” HVR og ”99-hua,”Jan Aarden. Moren er ”Jernhua,” Lindberg, som også er beskrevet tidligere.

Drøye 2 minutter senere ankommer 05-17468A ”Ferdinand” hos Jan Lindberg. Dette har vært en stabilt god flyvedue i hele sin karierre han har blant annet 2 x 2.premie fra Hamburg, den siste var under ekstremværet i 2008. Han er oppkalt etter oksen Ferdinand da han på mange måter minner om han. På slaget gjør han ikke mye vesen av seg og er snill og grei, men når det gjelder så våkner oksen i han. Foreldrene var begge gode flyveduer hos Jan. Faren hadde blant annet 1.premie fra Kungsbacka og moren hadde 1.premie fra Hudiksvall. Stamme: Lindberg/ Houben/ Janssen

Tredje due kommer på 553,95 mpm og igjen er det styrkefenomenet til Harald T Ellefsen, 07-66A som viser fram kjempekreftene sine. ”66” vant også Vamdrup i år, også det er hardt slipp, i tillegg har han også 2.premie fra Padborg i 2009.

Dette var alle duene som kom før maksimaltiden gikk ut.

Kornsjø 21.august, ungduer

På 999,37 mpm blir første due, 10-304 ”Gameboy” stemplet hos Snorre Lindberg.  ”Game Boy ” er avlet av Colin Allmann. Faren til ”Game Boy” er avlet spesielt til Colin av V. Jacobs & Son. Farfaren er Jacobs beste flyvedue med mange topplasseringer og ikke minst er han far til 10 Club vinnere og 4 federations vinnere. Farmor er avlet av det beste fra Dirk Van Dyck Dynastiet. ”Game Boys” mor er etter Jan Lindbergs Houben par og er helsøster til flere gruppevinnere, selv er hun også mor til Almanns ”410” og ”411” som har hver sin 1.premie samt flere andre topplasseringer.

 Andre premien går til 10-953, etter ”T-Boy” ren Emiel Denys fra Lasse Løfgren. ”T-Boy” er sønn av ”Jonge Kleine Tee” Løfgrens stamhann, som igjen er helbror til Emiel Denys verdenskjente ”Kleine Tee,” 5. nasjonal Barcelona 1997 og også stamhann hos Denys. Moren til ”953” er 02-12925 ”Gjertrud” fra Willy Nilsen, hun har 3 x 1.premie fra 100 km – 450 km samt flere andre topplasseringer.

Deretter får Kjell Ellefsen 5 duer i følge. Disse plasserte seg fra 3. – 8. premie og best var 10 - 089. ”89” har 07-81som mor (3.pr Hjørring 10.07). På farssiden ligger det en hunn under storflyveren 250 - 93 - 0255 fra Henning Jørgensen. Han ble blant annet 9 x seksjonsvinner i Danmark.

Lysekil 31.august, ungduer

Relativt hurtig slipp denne gangen, på 1162,71 mpm blir første due, 10-404, stemplet hos Lars Corneliussen, ”404” er en skjønn og ung hunn med meget god fjærkvalitet. Hun er avlet av T & L Corneliussen. Stamme: Far: Klak-Jansen fra Gunnar Petterson i Sverige. Mor: Klak - Jansen fra Skofterød x Corneliussens gamle stamme (”Armstrong”).

Andre premien går Nord Norge og Walter Kilvik med dua 10-992. Dette er en liten kjekk mørk skimlet (nesten svart) hann. Stamme: Far: Philippens (Verbree / Vandenabeele) Mor: Philippens (Verbree / Vandenabeele) x Jos Thoné (Gouden Grijze-linjen).

Tredje premien går til 10-425 og Tom Corneliussen. En nett liten sotblå hunn, avlet av T & L Corneliussen. Stamme: Far: Philippens (Tramontane-linjen) Mor: Kjøpt på auksjon (SBU-One Loft race) i Larvik 2009. Avlet av Jostein Johannesen. I stamtavlen finner man duer fra Kaj & Michael (DK) og Venus - duer fra Herlofsen.

Ljungskile 04.september, ungduer

Relativt hurtig slipp også denne gangen, på 1115,51 mpm blir første due, 10-572, stemplet hos Snorre Lindberg. Den er etter ”Broken Wing,” sønn av ”Blåfanten” og ”944” Houben stamhua til Kjell Pretorius. ”572” er halvbror til ”Online – Grand Prix” som er nevnt tidligere, håpet er at denne blir like god. Moren er ”Stinky Pinky,” som er siste ungen til Jarluf Lomelands superavler ”Elding,” i par med en hunn som på farssiden er barnebarn av Meldgårds ”1686” i par med en hunn som er datter av Rudi Hendrix beste due ”De Gek,” 1.provinsial Bourges mot 5.187 duer.

andre premien går til 10-544 og Jan Lindberg, den er etter ”Goofy” fra Willy, han har blant annet 1.premie Umeå  i par med ”Delmonica Hanover,” som er nevnt under Vamdrup 19.juni.

Tredje premien går også til Snorre Lindberg denne gangen med 10-1009, som er etter ”Bellevue 221, Kaiden” en Janssen/Staf Van Reet fra Brian Kaid, Wales som har avlet veldig godt både som far og bestefar. Moren er ”Hannah Montana” datter ”Blåfanten” og ”Delmonica Hanover,” hun er ikke flydd.

Ljungskile 04.september, Breeder Buyer.

Vi avholder nok et slipp som ikke teller til NBFs premier. Colin Allmann foreslo tidlig en Breeder Buyer konkurranse, denne type konkurranse var et friskt pust som vi håper fortsetter og forbedres de neste årene.  Kort fortalt avler hvert medlem 1 - 3 unger som selges på auksjon når de er ca 30 dager gamle, eier kan selv kjøpe ungen.  Pengene som kommer inn på duene blir lagt i en premiepott hvor eier og oppdretter av de premierte duene deler premiesummen. Det triste var at da slippet stod for døren gjenstod bare 4 auksjonsduer, de andre var tapt.

Slippet ble vunnet av 10-304A ”Game Boy” som også vant Kornsjø 21. august. Eier: Snorre Lindberg, oppdretter: Colin Allman, sammen deler de førstepremien på 7.280 kr.

Andre premien går til 10-59U og Marianne Walente, oppdretter Harald T Ellefsen og samme deler de andre premien på 2080 kr. Stamme: På farssiden Skofterød x Lindberg (”Aragorn” x ”Delmonica Hanover”). Mor er 07-1048 som er ut av gamle blodet til Ellefsen.

Tredje og siste premie går til 10-714 og Kjell Sterner, oppdretter Hugo Rasmussen og sammen deler de tredjepremien på 1040 kr.

Kort oppsummert har sesongen jevnt over gått ganske bra, ikke før på siste Hjørring slippet gikk det skikkelig ille, til tross for flott vær, fin temperatur og vind som blåste i riktig retning forsvinner det mange duer fra alle deltagende medlemmer, erfarne duer som hadde vært på Hjørring flere ganger tidligere og som også regelmessig var å finne på premielistene. De duene som kom hjem virker heller ikke til å ha vært i rovfugl så dette står for oss som et mysterium. Det kan virke som om duene våre blir forstyrret av noe på samme måte som at hvalene av og til svømmer på land. Skjærhalden Vitesse Challenge og Breeder Buyer håper jeg er en slippform som er kommet for å bli i gruppe 1.