Publisert Mandag, 24. Februar 1941, Time Magazine,

Oversatt av Marianne Walente

Colonel Clifford A. Poutre slipper den siste dua i 1957 før de stengte hærens dueslag ved Fort Monmouth, New Jersy.  “Gimpy” klekte i 1938. Hans far “The Kaiser” berømt fanget tysk krigsdue under1.verdenskrig. Avlet og trent av Col. Clifford Algy Poutre, ved US Army dueslag, Fort Monmouth, NJ. Spesialitet – komme hjem til mobile slag.

Nasjonalt forsvar: Gimpy

Allerede da han fikk fjær var Gimpy en overlegen due. Slagpasser, sersjant Clifford Algy Poutre, den magre, læraktige due sjefen ved Signal Corps dueslag på Jersey slettene ved Fort Monmouth, pleide å si at at hæren ville høre fra Gimpy en dag. Han var avlet helt rett. Hans far, gamle røde Kaiser, fanget i tyske skyttergraver i Argonne, er fortsatt den eldste dua i tjeneste (de 24 siste måneder) og hans Skotske mor hadde godt blod i seg.

Siden Sersjant Poutre gav Gimpy jobben å instruere ungduer sist høst, har 150 ungduer avlagt eksamen i å fly tilbake til de mobile slagene. Hver dag ble de fraktet lenger og lenger vekk fra Monmouth, og hver gang ledet han de usvikelig tilbake til slaget og viste de at en due kan fly med en kapsel på benet eller på ryggen. Med et strengt blikk  stubbet tre år gamle Gimpy på sitt vridde høyre ben, blant en ny klasse med 52 ungduer i forrige uke

Gimpy fikk skadet benet som gav han navnet før han fylte to år. En vinterdag ble han sluppet i Trenton og rotet seg bort i en snøstorm. Han gikk over hustakene i Brooklyn helt til de tok slutt og han braket ned i en bakgård og brakk benet. En mann ved navn Somervell (som selv hadde duer) sa at Gimpy’s ben så dårlig ut, men i løpet av to måneder var han tilbake på jobb, med et navn istedenfor et nummer.  Sist vår jobbet Gimpy på mobile slag i Louisiana, han mistet tre av sine 17 lærlinger i den ekstreme varmen, men han kom alltid tilbake med den beskjeden mennene på front linjen hadde puttet i hans kapsel. På høsten når Signal Corpset avlet 3600 nye duer, fikk Gimpy jobben med å instruere dem.

Blandt de 1000 duene i hæren i Fort Monmouth slagene er Gimpy gamle soldaten. Hans kjæreste er en tre års gammel hunn med navnet, Matilda. Han løp ut av redet sitt fire ganger før de slo seg til ro. I dag som en hvilken som helst by due, ligger han på eggene seks timer om dagen så Matilda får hvile.

Gimpy’s eneste feil er at han liker å lande på sin vei hjem. Noen ganger leder han sine rekrutter til en gressflekk for å hvile og spasere mens han stumper rundt med påtrengende skvaldring. Ingen i Fort Monmouth’s due kompani vil si om disse flotte fjærkledde soldatene noen gang har haiket med hærens lastebiler.

Major Leonard Nason anklager de siste fjorten dager i en fordømmende bok, Approach to Battle. ”Avhengighet av duer som hjelpemidler i signal kommunikasjon,” sa han ” er som å lene seg til et brukket strå.” Samme uke som boken ble publisert, ble Major Nason beordret til aktiv tjeneste.

Kilde: "National Defense: Gimpy," Time Magazine.

Articles and photos courtesy of Alessandro Croseri Productions, NYC, USA.